GWTW Trivia Mania IV

GWTW Collage by Neil Smith
Thanks, Neil :-)

GWTW Flame Divider

Clark Gable as Rhett Butler and Vivien Leigh as Scarlett O'Hara

GWTW Flame Divider

Question #1: When did Margaret Mitchell sign the contract giving film rights to GWTW to David O. Selznick?

Answer= June 30, 1936 Answer= July 30, 1936 Answer= August 30, 1938

GWTW Flame Divider

Question #2: Who was the art director of GWTW?

Answer= William Cameron Menzies Answer= James Potevin Answer= Lyle Wheeler

GWTW Flame Divider

Question #3: Who was the cinematographer of GWTW?

Answer= Ernest Haller Answer= Franz Waxman Answer= George Francisco

GWTW Flame Divider

Question #4: Who designed the grounds around Tara?

Answer= Shirley WhiteAnswer= Stefan Sahlin Answer= Florence Yoch

GWTW Flame Divider

Question #5: Which Tarleton twin did George Reeves play?

Answer= Brent Answer= Stuart Answer= Phil

GWTW Flame Divider

Question #6: What was the name of Tara's overseer?

Answer= Jonah Wilkerson Answer= Jonas Wilkerson Answer= John Wilkerson

GWTW Flame Divider

Question #7: Who was Tara's foreman?

Answer= Big JoeAnswer= Big John Answer= Big Sam

GWTW Flame Divider

Question #8: What was Vivien Leigh's waist measurement?

Answer= 22 1/2 inches Answer= 21 1/2 inches Answer= 20 1/2 inches

GWTW Flame Divider

Question #9: Where was Hattie McDaniel born?

Answer= Oklahoma Answer= Nebraska Answer= Kansas

GWTW Flame Divider

Question #10: What magazine had the first full-color cover of GWTW?

Answer= "Good Housekeeping" Answer= "The Family Circle" Answer= "Life"

GWTW Flame Divider

Question #11: Who played Frank Kennedy?

Answer= Richard Nye Answer=Carroll Nye Answer= Louie Nye

GWTW Flame Divider

Question #12: Where was the Twelve Oaks barbecue filmed?

Answer= Busch Gardens, Williamsburg Answer= Busch Gardens, Pasadena Answer= Busch Gardens, Tampa

GWTW Flame Divider

Question #13: What was Prissy's mother's name?

Answer= Darcy Answer= Daisy Answer= Dilcey

GWTW Flame Divider

Question #14: Who played Beau Wilkes as a baby?

Answer= Patrick Curtis Answer= Patrick ConnorsAnswer= Patrick Collins

GWTW Flame Divider

Question #15: What famous woman did the man that played baby Beau marry?

Answer= Marilyn Monroe Answer= Sophia Loren Answer= Raquel Welch

GWTW Flame Divider

Question #16: How many gallons of fuel oil and water were used during the burning of Atlanta?

Answer= 15,000 Answer= 30,000 Answer= 50,000

GWTW Flame Divider

Question #17: Where was the cotton-picking sequence filmed?

Answer= PasadenaAnswer= Sherman Oaks Answer= Calabasas

GWTW Flame Divider

Question #18: Who played the Yankee deserter?

Answer= Paul Johnson Answer= Paul Hurst Answer= Paul Lawrence

GWTW Flame Divider

Question #19: Who played the hungry soldier who looked after Beau?

Answer= Philip Turner Answer= Philip Trent Answer= Philip Toomey

GWTW Flame Divider

Question #20: Who was head of the makeup department?

Answer= Bud WestmoreAnswer= Perc WestmoreAnswer= Monty Westmore

GWTW Flame Divider

Question #21: How many extras did Mr. Westmore's department have to make up on certain days?

Answer= 1,230 Answer= 1,350 Answer= 1,475

GWTW Flame Divider

Question #22: How many assistants did Mr. Westmore have?

Answer= 51 Answer= 42 Answer= 34

GWTW Flame Divider

Question #23: Who played Emmy Slattery?

Answer= Isabel Diamond Answer= Isabel Jewel Answer= Isabel Ruby

GWTW Flame Divider

Question #24: What company published a GWTW paint book in 1940?

Answer= MGM Publishing Answer= Merrill Publishing Answer= Meredith Publishing

GWTW Flame Divider

Question #25: When was GWTW released for 70-mm showings?

Answer= 1954 Answer= 1967 Answer= 1974

GWTW Flame Divider

GWTW Poster

GWTW Flame Divider

Gone with the Wind Merchandise Brought to You by
Calendars.com, Hollywood MegaStore.com, and Meredy.com


Clark Gable Print

Price: 5.99

Clark Gable Print

Price: 5.99

Clark Gable and Hattie McDaniel Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Vivien Leigh and Hattie McDaniel Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh

Price: 5.99

Hattie McDaniel Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable Cutout

Price: 32.99

Vivien Leigh Cutout

Price: 32.99

Scarlett O'Hara, Vivien Leigh Cutout

Price: 32.99

Clark Gable & Vivien Leigh from "Gone With The Wind" Cutout

Price: 32.99

Clark Gable & Vivien Leigh, Gone With The Wind Cutout

Price: 32.99

Clark Gable Print

Price: 5.99

Gone with the Wind Gift Basket

Price: 59.99

Gone with the Wind Poster

Price: 9.99

Vivien Leigh and Hattie McDaniel Print

Price: 5.99

Clark Gable Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable Print

Price: 5.99

Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Gone with the Wind 2013 Wall Calendar

Price: 5.99

Gone with the Wind 1000 Piece Book Puzzle

Price: 12.99

Thomas Kinkade WB Movie Classics Gone with the Wind 1000 Piece Puzzle

Price: 11.99

GWTW Flame Divider

To download FREE Gone with the Wind wallpaper left click on the thumbnail below and a large image [1600 x 1200] will load in a separate window. Right click your mouse on the [1600 x 1200] image and choose "set as wallpaper" or "save as" and choose a directory in which to place your wallpaper.

Gone with the Wind wallpaper by Meredy Gone with the Wind wallpaper by Meredy

GWTW Flame Divider

[Flag Campaign icon]
Support freedom

Please help support Meredy's Place by shopping here.

CLICK HERE to search for Gone with the Wind merchandise

GWTW Flame Divider

MEREDY'S PLACE INDEX

GWTW Flame Divider

GWTW capture of Scarlett in silhouette by Neil Smith

GWTW Flame Divider

© , all rights reserved.